Marktplaatsregels voor machines in het algemeen

Alleen concrete aanbiedingen

Voert u alleen concrete aanbiedingen in de databank in. Advertenties die alleen bestaan uit slogans zoals "allerlei soorten van xy-machines" kunnen niet worden geactiveerd. Voor elke advertentie moet een specifieke machine of een vast pakket van meerdere machines worden aangeboden. In het geval van een machinepakket is een duidelijke beschrijving van de bijbehorende machines in de advertentietekst noodzakelijk. De ervaring heeft echter geleerd dat individuele machineadvertenties aanzienlijk meer aandacht krijgen dan machinepakketten.

Advertenties altijd met een veelzeggende technische beschrijving

Geeft u een veelzeggende beschrijving in het veld "Technische gegevens" bij uw advertenties voor Machineseeker. Advertenties zonder technische gegevens zijn bij ons niet mogelijk. Nuttige tips voor het maken van verkoopbevorderende advertenties vindt u hier.

Geen anonieme of vakjesnummeradvertenties mogelijk

Vult u uw volledige naam en adres in uw verkopersprofiel in. Anonieme advertenties zijn bij ons helaas niet mogelijk.

Advertenties mogen geen telefoonnummers, faxnummers, mobiele telefoonnummers en e-mailadressen bevatten

De advertenties mogen geen telefoonnummers, faxnummers, mobiele telefoonnummers en e-mailadressen bevatten. Uw contactgegevens worden automatisch gegenereerd uit uw klantaccount en ook weergegeven in de uiteindelijke advertentie. Een extra vermelding van uw contactgegevens in de advertentietekst is daarom niet nodig.

Geen internetadressen in de advertenties

De advertentietekst en de foto's van uw machineaanbiedingen mogen geen internetadressen bevatten. Als u geïnteresseerd bent in logo-reclame voor uw homepage, kunt u deze hier boeken.

Registreert u geen nieuwe/demonstratie/tentoonstellingsmachines als gebruikte machines

De adverteerder is verplicht om in de betreffende advertentie uitdrukkelijk aan te geven of het een nieuwe machine, een demonstratie- of tentoonstellingsmachine is. Gebruikt u hiervoor de opties in het invoerveld toestand. Nieuwe machines en tentoonstellingsmachines mogen niet als gebruikte machines worden gegroepeerd.

Verkochte machines verwijderen

Verwijdert of pauzeert u de verkochte machines alstublieft onmiddellijk. Wij stellen alles in het werk om onze databank te allen tijde up-to-date te houden. Kaartpartijen zijn daarom zeer ongewenst resp. verboden door onze algemene voorwaarden.

Opnieuw uploaden in plaats van verwijderen

Het onmiddellijk uploaden van eerder verwijderde advertenties is niet toegestaan om redenen van concurrentievervalsing.

Geen logo's als machinefoto's of in de machinefoto's

Gebruikt u geen bedrijfslogo's als machinefoto's. Ook het plaatsen van bedrijfslogo's in machinefoto's is verboden.

Alleen foto's die u mag gebruiken

Evenzo mogen foto's van producenten waarvan het auteursrecht bij de producent zelf berust of foto's van concurrenten alleen met schriftelijke toestemming van de desbetreffende auteursrechthebbende worden geüpload.

Geen plaatshouder foto's

Machinefoto's die als enige inhoud alleen "foto volgt" of iets dergelijks hebben, zijn niet mogelijk.

Geen teksten van concurrenten kopiëren

Maakt u alstublief zelf de technische beschrijvingen van uw verkoopobjecten. Het kopiëren van teksten en delen van teksten uit advertenties van andere verkopers is verboden en levert meestal alleen maar problemen op, die u niet wilt hebben.

Geen trefwoord-/zoeklijsten in advertenties

Geeft u alleen relevante technische beschrijvingen voor de betreffende machines. Het gebruik van trefworden of zoeklijsten is niet mogelijk. Ook is het niet mogelijk om reclame te maken voor andere machines, producten, verbruiksartikelen of algemene reclame.

Geen bedrijfsnamen en woordherhalingen in de advertentietitel

De vermelding van de eigen bedrijfsnaam en woordherhalingen in de advertentietitel zijn verboden. Producenten zijn uitgesloten van deze verordening.

De juiste machinecategorie selecteren

Zorgt u er in uw eigen belang voor dat u uw advertenties in de juiste categorieën plaatst.

Geen 1€ advertenties

Geeft u a.u.b. geen 1€ prijzen aan in de advertenties. Advertenties die 1€ als aankoopprijs (ook als vaste prijs of onderhandelingsbasis) vermelden, worden niet geactiveerd. Indien u geen prijs wenst in te vullen, laat u dan het prijsveld leeg. Dan verschijnt automatisch de opmerking "prijs aanvragen" voor uw advertentie.

Geen reclametitels in advertenties

Voert u veelzeggende informatie in en geen reclameformuleringen bij de machinetype, de producent en het model. Alleen op deze manier kunnen uw machines door potentiële kopers via de zoekfunctie worden gevonden.

Toegankelijke telefoonnummers in contactgegevens

Let er bij het invoeren van uw contactgegevens op dat u een toegankelijk telefoonnummer invoert.

Probeer nu de app voor gebruikte machines!
Machineseeker app voor iPhone en Android.